Kongresser giver pengene 47 gange igen

Glem alt om at købe aktier og obligationer og investér i stedet pengene i kongresser.

Det råd bør finansanalytikere måske skrive sig bag øret, når de i fremtiden rådgiver potentielle investorer.

En ny status på MeetDanmark projektet viser, at de 25 millioner kroner, offentlige og private partnere har skudt ind i projektet siden starten i 2009, er blevet til 1,1 milliarder kroner - eller et afkast på 47 gange pengene.

Opgørelsen af aktiviteterne viser at MeetDanmark har haft held med sin satsning på at skaffe internationale kongresser til landets største byer, herunder Odense, Kolding og Vejle.

Hele 56 kongresser er de seneste to år vundet, og det er en tendens, direktør i Syddansk Turisme, Peter Saabye Simonsen, kan nikke genkendende til.

- Syddansk Turisme er partner i MeetDanmark, men vi er gået et skridt videre med projektet Inspiring Denmark, der også arbejder på at skaffe internationale videnskonferencer til de andre byer i Region Syddanmark. Kongresser er i øvrigt ikke kun vigtige for turisterhvervet, men er også et globalt udstillingsvindue for dansk forskning, universiteter og virksomheder. Det er en væsentlig effekt, der er svær at gøre op i kroner og øre, og som ikke er indregnet i de 1,1 milliarder kroner, siger han.

Hoteller og konferencesteder i Region Syddanmark har i samarbejde med regionens forsknings- og uddannelsesinstitutioner siden 1. januar arbejdet for at tiltrække flere nationale og internationale konferencer og kongresser til Fyn og Sydjylland. Målet er at regionen skal være Danmarks førende konferencedestination uden for København.

Oversigt

    Oversigt