Konkurrence om ny Odense-bydel

Et af Danmarks største byudviklingsprojekter "Fra gade til by" indledes i dag med en international konkurrence for tværfaglige teams.

Konkurrencedeltagerne skal give bud på, hvordan Thomas B. Thriges Gade i Odense bliver forvandlet til et mangfoldigt, bæredygtigt og tæt byområde.

Den stærkt trafikerede Thomas B. Thriges Gade vil blive forvandlet til levende kvarter med en blanding af høje og lave bygninger, boliger og butikker og med plads til en mangfoldighed af liv, leg, handel og kultur.

Partnerskabet bag "Fra gade til by" - Realdania og Odense Kommune -udskriver nu en projektkonkurrencen at skabe en udviklingsplan, der beskriver rammerne for det nye bykvarter.

- Med omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade ønsker vi at føre en række ambitiøse visioner ud i livet. Odenses vision "At lege er at leve" sætter retningen for ambitionen om at fremme en legende, bæredygtig og sund by, der tør eksperimentere. Hvor Odense tidligere var en industriby, skal byen i fremtiden i højere grad leve af viden, innovation og oplevelser. Derfor skal byen udvikles til et sted, hvor mennesker trives og kan udfolde deres potentiale, forklarer Jørgen Clausen, stadsdirektør i Odense Kommune.

Målet med omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade er at skabe gode sammenhænge i Odense centrum og at understøtte livet og butiksområdet i Odense midtby.

Konkurrence

Konkurrencen er en projektkonkurrence og løber hen over sommeren. Til august vil op til fire vindere blive udpeget.

Vinderne bliver efterfølgende indbudt til at deltage i et udbud med forhandling, som afsluttes ved, at der indgås en totalrådgivningsaftale om det videre forløb.

Odense Kommune og Realdania ønsker at skabe en åben og tæt dialog med borgere og interessenter om udviklingen af projektet. Når vinderne af projektkonkurrencen er fundet, vil vinderforslagene blive offentliggjort, og der bliver i den forbindelse afholdt borgermøder.

Oversigt

    Oversigt