Sur sommer: Konnerup taber igen på chokoladen

2018 var ikke et godt år for Konnerup, der kom ud med et underskud på 1,2 millioner kroner før skat. Varm sommer får skylden.

De kendte fynske luksuschokolader fra Konnerup blev hårdt ramt af den usædvanligt varme sommer.

Det fremgår af det netop offentliggjorte 2018-regnskab.

quote Den varme sommer er gået ud over salget i sommermånederne og efteråret.

Citat fra ledelsesberetningen

Konnerup, der gik konkurs i 2017 og siden er genrejst af den fynske erhvervs- og rigmand Ole Billum-Jensen, gav sidste år et underskud på 1,2 millioner kroner.

Det startede ellers godt efter, at Ole Billum-Jensen havde overtaget ejerskabet.

Fra den 30. maj til den 30. december i 2017 lykkedes det at få så meget styr på økonomien, at selskabet gav et overskud på 854.000 kroner før skat.

Det i 2018 opnåede resultat er ikke tilfredsstillende, hedder det i ledelsesberetningen

- Den varme sommer er gået ud over salget i sommermånederne og efteråret. Virksomheden har yderligere i 2018 brugt ressourcer på økologicertificering. Derudover er virksomheden påbegyndt produktion af energibarer for andre. Idéen er at producere energibarer på produktionsanlægget i de perioder, hvor der ikke produceres chokoladeprodukter. Det er også i denne forbindelse, at det har været nødvendigt for virksomheden at  blive økologicertificeret, hedder det i ledelsesberetningen.

Det slås også fast, at den nye produktion har kostet både økonomiske som arbejdsmæssige ressourcer i virksomheden, men at ledelsen er fortsat af den opfattelse, at en øget udnyttelse af produktionsapparatet vil kunne medvirke til at forbedre virksomhedens resultat.

Selskabets egenkapital er nu i minus med 209.000 kroner.

Oversigt

    Oversigt