Kons: Tilknyt diætister til lægehuse

De Konservative i Region Syddanmark foreslår nu, at man tilknytter diætister til fremtidens lægehuse.

Det siger partiets spidskandidat Lasse Krull til TV 2/FYN, efter at det tirsdag kom frem, at Region Syddanmark er den region, der tillader færrest fedmeoperationer.

- Jeg har selv siden oktober måned sidste år været igennem et vægttab på ca. 40 kg - og det er ikke for at lyde hellig, men det handler i høj grad om at få de rette redskaber. Dem fik jeg, og jeg er da glad for, at jeg har kunnet gennemføre det selv frem for at få en operation, der har konsekvenser for hele livet. Redskabet er blandt andet kostplanlægning via en diætist. Det tror jeg er vejen frem, siger han.

Lasse Krulls forslag om at tilkoble diætister til lægehusene er en del af en større sundhedsvision for Region Syddanmark. Under overskriften "Danmarks sundeste region" vil den konservative regionsrådsformandskandidat arbejde bredt for at gøre Syddanmark til et europæisk flagskib inden for sundhed - både i studie- og forskermiljøer, i erhvervslivet og naturligvis sundhedsvæsenet.

- Derfor foreslår jeg, at der tilkobles diætister til alle de nye lægehuse, der er på vej. På den måde kan vi aktivt hjælpe folk med vægttabet, således at fedmeoperationer bliver undtagelsen og ikke reglen, forklarer han.

Oversigt

    Oversigt