Konservativ spidskandidat: Jeg spiller ikke på frygt

I forbindelse med kommunalvalgkampen har TV 2/Fyn lavet et tv-format, der hedder 10 Minutter. Her udspørges en kandidat om ét emne. Mandag var der premiere, og første gæst var den konservative spidskandidat i Odense, Søren Windell.

Odenses nye konservative spidskandidat til borgmesterposten hedder Søren Windell. Han går blandt andet til valg på at skabe mere tryghed for borgerne i Odense.

- Vi har brug for tryghed. Vi skal ikke acceptere, at 89-årige kvinder med rollator, der går en tur, bliver røvet af tre banditter på en knallert, siger Søren Windell.

Tal fra 2009 til 2016 viser, at antallet af røverier i Odense er faldet 74 røverier i 2009 til 42 i 2016.

Hvorfor går du til valg på et problem, der næsten er halveret de seneste år?

- Det er jo ikke fjernet. Problemet er der jo stadigvæk. 42 røverier, det er 42 for mange. Vi skal ikke have, at folk ikke kan bevæge sig rundt i det offentlige, uden at være bange for at blive slået ned, siger Søren Windell.

Puster ikke til folks frygt

Søren Windell har adskillige opslag på sin Facebookprofil, hvor han omtaler røverier og overfald, der er sket i Odense. Men han føler ikke, at han spiller på frygt eller gør problemet større, end det er, med sin kampagne.

- Jeg tror ikke, der er nogen der begår mere kriminalitet, fordi jeg står og siger, at vi skal have gjort noget ved den kriminalitet, der er i forvejen. Jeg tror, at folk gerne vil have gjort noget ved dette problem. Vi skal ikke finde os i det, der foregår i vores by en gang imellem, siger Søren Windell. 

Du kan se hele programmet her. 

Konservatives bud på en ny borgmester i Odense vil skaffe stemmer på mere tryghed, men skaber han i virkeligheden utryghed med sine mange opslag?

 

Oversigt

    Oversigt