Konservativ til kamp mod V-borgmester

De Konservative på Nordfyn har valgt Kim Jensby som ny borgmesterkandidat, og han går nu direkte i flæsket på borgmester Morten Andersen, og bebrejder ham et elendigt samarbejdsklima i byrådet.

- Vi skylder ikke Venstre noget, og med Morten Andersen som borgmester er samarbejdsklimaet i byrådet blevet elendigt. Vi bekriger hinanden og skændes i stedet for at lave politik til gavn for Nordfyn, lyder svadaen fra den nyvalgte borgmesterkandidat, Kim Jensby.

Den 27-årige Kim Jensby blev valgt ind i byrådet på Nordfyn i 2009, og tirsdag blev han af Nordfyns Konservative vælgerforenings valgt som partiets borgmesterkandidat til kommunalvalget i november næste år.

I øjeblikket har partiet kun to mandater i byrådet, men Kim Jensby vil alligevel ikke afskrive muligheden for, at han kan blive ny borgmester.

- Vi går efter at få den indflydelse vores stemmetal berettiger til, og hvis vi bliver tungen på vægtskålen kan alting ske, siger Kim Jensby.

Eneste troværdige borgerlige parti

De Konservative havde i 2009 konstituteret sig med socialdemokraten Jørgen Simonsen som borgmester, da to socialdemokrater i sidste øjeblik blev løsgængere og banede vejen for en alternativ konstituering med venstremanden Morten Andersen som borgmester.

- Vi er det eneste troværdige borgerlige parti i Nordfyns Kommune. Venstres svinestreg ved sidste valg, hvor de løj og blæste på en underskrevet aftale, er det værste jeg har oplevet i mine 35 år i dansk politik. Jeg kan ikke forestille mig, at nogen kan have tillid til vores nuværende borgmester, og det er ikke fordrende for et godt samarbejde. For vi Konservative er en aftale en aftale om den er mundtlig eller skriftlig, siger formanden for den konservative vælgerforening, Carl Martin Christensen.

I øjeblikket er Kim Jensby medlem af kommunens økonomiudvalg og gruppeformand for De Konservative.

- Jeg er parat til at pege på en socialdemokrat som borgmester igen, men vi går efter borgmesterposten og en konstituering, der sikrer De Konservative mest mulig indflydelse, siger Kim Jensby.

Borgmester afviser

Borgmester Morten Andersen fra Venstre forstår ikke kritikken fra De Konservative.

- Jeg synes, at vi har et godt samarbejdsklima i byrådet. Vi har lavet tre budgetter i enighed, og debatten om skolestrukturen endte med at 23 ud af 25 medlemmer stemte for, siger Morten Andersen.

Oversigt

    Oversigt