I det fynske folks tjeneste

Konservative frygter ny fløjkrig

Flere konservative politikere frygter efter de seneste dages avisskriverier en ny, skadelig fløjkrig i partiet og opfordrer derfor til ro.

01:28

1 af 2

Fredag kan B.T. fortælle, at kulturminister Per Stig Møller gennem længere tid har kritiseret udenrigsminister og partileder Lene Espersen, hvilket ifølge avisen har fået partilederen til at give kulturministeren en skideballe og bedt ham om at stoppe sine bagholdsangreb. Og Ekstra-Bladet skriver, at Per Stig Møller "hader" partibossen.

Tag jer sammen!

Nu opfordrer flere fynske politikere til ro i partiet.
- Når man oplever Per Stig og Lene, der er oppe at toppes, bliver man brandærgerlig på sit partis vegne, siger det fremtrædende, konservative medlem af Odense Byråd og folketingskandidat, Mai Henriksen, til TV 2/FYN.

Hun er glad for, at partiet efter flere årtier med formandsopgør og fløjkrige ellers har bevæget sig i den rigtige retning, hvor der er en konstruktiv debat. Derfor bekymrer udviklingen hende:
- Jeg ved ikke, om det er startskuddet til fem år med endeløse diskussioner og stikken kniven i ryggen. Jeg håber det ikke, siger hun.

Morten Weiss-Petersen, der er gruppeformand og byrådsmedlem i Middelfart, er enig.
- Jeg synes, de skulle tage sig sammen, for det er ren personfnidder. Hold mund og pas det politiske arbejde. Vi har ikke brug for en borgerkrig, fortæller han til TV 2/FYN.

Han mener, at uroen skyldes "forfængelighed", fordi Per Stig Møller ikke længere er udenrigsminister. Det har skuffet Per Stig Møller, vurderer Morten Weiss-Petersen.
- Han er begavet og en dygtig kulturminister, men han skal nedtone sit raseri, dæmpe temperamentet, holde sin mund og passe sit arbejde, siger Morten Weiss-Petersen til TV 2/FYN.

Vred og skuffet over ledelsen

Byrådsmedlem og forhenværende borgmester i Assens Kommune, Truels Schultz, siger, at han er "bekymret for", om en ny fløjkrig er på vej. Han mener, at partitoppen skal forstå alvoren af situationen.
- Jeg er både vred og skuffet over dem. Det er voksne mennesker, og nu må de finde fælles fodslag, siger han.

Formanden for Fyns Storkreds, Niels Steenfeldt, frygter også, at en fløjkrig er under opsejling oven på skuffende meningsmålinger og Lene Espersens ferietur til Mallorca, der betød, at hun aflyste et møde med USAs udenrigsminister Hillary Clinton.
- Jeg håber, at vi kan undgå en fløjkrig. Lene er en dygtig politiker, men har begået en fejl. Det er ærgerligt, hvis nogen vil desavouere Lene indefra, fortæller han til TV 2/FYN.

Lasse Krull, der er medlem af regionsrådet i Region Syddanmark, og som i 2009 var partiets formandskandidat til regionsrådet, maner til besindighed i partiet.
- Jeg er også ærgerlig. Ingen er tjent med intern uenighed, forklarer han.

Langelands konservative byrådsmedlem, Bo Carstens Nielsen, er også bekymret over udviklingen.
- Det gavner ikke mit arbejde på Langeland, at der er dette fokus på påstande om alverdens ting, siger han.

Per Stig Møller afviser fredag, at han modarbejder Lene Espersen.
- På baggrund af B.T. og Ekstra Bladets uhyrlige påstande om, at der skulle være "had" mellem Lene Espersen og mig, vil jeg klart fastslå, at der er et fortrinligt samarbejde mellem os, skriver han i en mail til Ritzau.