Konservative i opgør med ernæringseksperter

Striden om De Konservatives sundhedsordfører, Vivi Kier, fortsætter. K kalder ernæringseksperter "udemokratiske", når de kritiserer udnævnelsen.

De Konservative går nu i direkte clinch med flere af landets ernæringseksperter.

Partiets politiske ordfører, Henriette Kjær, langer ud efter ernæringseksperterne Arne Astrup og Orla Zinck, der har stillet spørgsmålstegn ved udnævnelsen af McDonalds-forpagter Vivi Kier til De Konservatives nye sundhedsordfører.

- Jeg må klart og tydeligt tage afstand fra Arne Astrups og Orla Zincks udemokratiske, fordomsfyldte og usmagelige angreb på et nyt medlem af Folketinget, skriver Henriette Kjær i et læserbrev i Fyens Stiftstidende.

Både Arne Astrup og Orla Zinck mente, at signalet var særdeles uheldigt. Nu undrer de sig over, at De Konservatives ledelse synes, at det er "udemokratisk" at kritisere udnævnelsen.

- Jeg har svært ved at se det udemokratiske i mine udtalelser. Der er snarere tale om, at det er min demokratiske pligt at give min ekspertvurdering, når medierne anmoder om det, skriver leder af Institut for Human Ernæring på Københavns Universitet, professor Arne Astrup.

Oversigt

    Oversigt