Konsulent bryder praktiknedtur

Som en af landets få uddannelsesinstitutioner oplever Kold College i Odense stor fremgang i antallet af praktikpladser.

På landsplan er antallet af praktikpladser fra 2011 til 2012 faldet med fire procent. Men på Fyn ser det helt anderledes ud hos Cold College. Her er mængden af praktikpladser øget fra 348 til 398 i samme periode. Det svarer til en stigning på 14 procent.

- Vi har som uddannelsesinstitution prioriteret at have en konsulent, hvis primære opgave er knytte personlig, målrettet kontakt til virksomhederne. Føre dialogen ude i marken og hjælpe virksomhederne med at gøre praktikpladsordningen let tilgængelig, siger Hans Skjerning, direktør for Kold College.

Stort set inden for alle uddannelsesretninger har Kold College gennem det seneste år oplevet fremgang i antal praktikpladser. Den store topscorer er det grønne område - hvor der bl.a. uddannes gartnere, landmænd og skov- og naturteknikere.

Ifølge Per Jørgensen, der er den udfarende praktikpladskonsulent fra Kold College, er den direkte, opsøgende dialog med virksomhederne nøglen til flere praktikpladser.

- For mange virksomheder - særligt i en tid med dårlige konjunkturer - kan det forekomme som en uoverstigelig opgave at tænke på praktikplads. Og det selv om langt de fleste virksomhedsejere sagtens kan se, at det er deres fremtidssikring. Her er en personlig og guidende snak ofte den store øjenåbner, siger Per Jørgensen.

Oversigt

    Oversigt