Kontrakt skal afskaffe hjemløshed i Odense

Odense er blandt otte kommuner i landet, der nu skriver under på en kontrakt med velfærdsministeriet om at afskaffe hjemløshed.

Regeringen har afsat 500 millioner kroner til bekæmpelse af hjemløshed og en del af pengene skal bruges i samarbejde med otte udvalgte kommuner - herunder Odense.

- Kommunalbestyrelserne får en del penge for at gå med i aftalen, men de forpligter sig også til selv at bruge nogle penge. De skal forpligte sig over for nogle mål, og de skal være med til at udvikle nogle metoder, som andre kommuner kan bruge. Det vigtige er, at det politiske system inddrages i at sætte mål og gennemføre planerne, så det ikke bare er sagsbehandlerne, der sidder med det, siger Velfærdsminister Karen Jespersen(V) til Kristelig Dagblad.

Ved at skrive under på kontrakten forpligter kommunerne sig til at afskaffe hjemløshed i deres kommuner.

Udover Odense har Velfærdsministeriet tegnet kontrakt med Frederiksberg, Albertslund, Høje Tåstrup, Esbjerg, Randers og Århus.

En optælling fra 2007 viser at der omkring 5000 hjemløse i hele landet. Ministeren skal mødes med de otte kommuners borgmestre i marts, hvor projektet officielt skydes i gang.

Oversigt

    Oversigt