Kordegn forfulgt af annoncehajer

Kordegnen i Tornbjerg Kirke i Odense er blevet jagtet døgnet rundt af annoncehajer, som mente de havde 50.000 kr. til gode. Advokat-branchen advarer mindre firmaer og selvstændige mod at sige ja til mistænkelige annoncetilbud.

I efteråret blev kordegnen ved Tornbjerg kirke, Annelise Arnstrup ringet op af en annoncesælger. Han havde et rigtig godt tilbud til hende: en anonnce for kirken på internettet for bare 1000 kr. Hun valgte at slå til.

Kort tid efter begyndte regningerne at strømme ind - og stærkt presset valgte kordegnen at betale yderligere 10.000 kr. Men annoncehajerne var ikke mætte - de krævede flere penge - ialt omkring 50.000 kroner af Tornbjerg Kirke.

Ringede ni gange på en dag

Først da menighedsrådet hyrede en advokat indstillede annoncehajen sin jagt
Først da menighedsrådet hyrede en advokat indstillede annoncehajen sin jagt

- De kunne finde på at ringe flere gange om dagen. Jeg mener, at det højeste de nåede op på var ni opkald på en enkelt dag, siger kordegn Annelise Arnstrup fra Tornbjerg Kirke.

Firmaet som sendte de mange regningerne var annoncefirmet "Dansk Tele Support A/S". Her afviser direktøren, at firmaet er gået over stregen.

- Vores markedsføring er hæderlig og vi er på ingen måde aggressive. Men jeg beklager hvis kunden har haft en dårlig oplevelse, og det vil vi forsøge at rette op på, lyder det fra Lasse Schou, der er direktør i Dansk Tele Support A/S.

Samme mønster

Men Annelise Arnstrup er langt fra den eneste, der er blevet jagtet af annoncehajer. Advokat Tom Christensen fra Odense har specialiseret sig i hjælpe personer, der er kommet i annoncehajernes søgelys, og han har klienter i hele landet.

- Det værste eksempel er en klient der har mistet omkring 1,6 millioner kroner på en annoncehaj, siger Tom Bramminge Cristensen fra Ret & Råd i Odense.

Tom Christensen har klienter i hele landet - og næsten hver gang er historien den samme: når den første regning er betalt kommer der flere regninger på langt større beløb.

Annelise Arnstrups fik først stoppet annoncehajen, da menighedsrådet valgte at sætte en advokat på sagen. Det fik annoncefirmaet til at stoppe strømmen af regninger.

Oversigt

    Oversigt