Kørestols-sagen: Hård kritik af Per Berga

Odenses Ældre- og Handicaprådmand Per Berga Rasmussen møder nu hård kritik for at opfordre borgerne til at bryde kommunens regler.

Kritikken kommer efter en udtalelse, som Per Berga Rasmussen kom med på TV 2/Fyn i mandags. Da fortalte vi om Brian Damsgaard, der i et skriftligt svar fra Odense Kommune har fået at vide, at han ikke måtte bruge sin kørestol til kørestolscurling og kørestolsfodbold, fordi det slider for meget på stolen. Men Enhedslistens rådmand sagde da således:

- Jeg kan godt se det urimelige og ulogiske i det. Jeg synes, han skal tage sin kørestol og gå ud og dyrke sin sport.

Per Berga Rasmussen, Enhedslisten, vil have fattigdommen i Odense kortlagt
Per Berga Rasmussen, Enhedslisten, vil have fattigdommen i Odense kortlagt

Forundrede medlemmer

Men den udtalelse har i dag ført til massiv kritik fra flere medlemmer i Ældre- og Handicapudvalgtet. Konservatives Kristian Guldfeldt mener, at rådmanden er på grænsen til at opfordre til socialt bedrageri.

- Vi har en rådmand, som undersiger sin egen forvaltning, og opfordrer borgerne til at bryde reglerne. Det er jeg faktisk meget forundret og forbavset over, siger Guldfeldt, der bakkes op af sin borgerlige kollega i Venstre.

- Vi kan ikke have, at borgernes retsstilling svæver i luften. Vi må have afklaret hvad der er op, og hvad der er ned. Og jeg synes selvfølgelig vi skal have afklaret det på en måde, så også handicappede medborgere kan dyrke sport, fastslår Bo Libergren.

Historien om Brian Damsgaards nej til at dyrke sport har givet reaktioner i hele landet. Flere af landets handicaporganisationer går nu aktivt ind i sagen.

Blandt andet har Muskelsvindfonden taget direkte kontakt til kommunen.

link

Oversigt

    Oversigt