Korinth Kino først med dogme-film

Fredag aften lykkes det for anden gang den lille biograf i Korinth ved Faaborg at snyde resten af Danmark ved at komme først med en filmpremiere.

"Det rigtige menneske" har premiere i Korinth

Fredag aften lykkes det for anden gang den lille biograf i Korinth ved Faaborg at snyde resten af Danmark ved at komme først med en filmpremiere.

Det er filmselskabet Zentropa, der har valgt at give den nye dogme-film "Det rigtige menneske" forpremiere i Korinth. Den får først premiere i resten af landet 27. april.

Klokken 19.30 bliver filmen introduceret af Zentropa-producenten Ib Tardini. Både amtsborgmester Karen Nøhr og de sydfynske borgmestre er inviteret til forpremieren. Zentropa er meget interesseret i at få en sydfynsk filmfond etableret, men i følge Egebjergs borgmester Poul Weber har arrangementet fredag aften intet med de forhandlinger at gøre.

"Et rigtigt menneske", der er instrueret af Åke Sandgren er en både humoristisk og alvorlig film om en fantasifigur, spillet af Nikolaj Lie Kaas, der på næsten magisk vis havner i det danske samfund og naturligvis gerne vil være et rigtigt menneske ligesom alle os andre, men opdager hvor svært det er at blive accepteret, når man ikke kender reglerne.

Zentropa har gode relationer til Korinth Kino, og "Dancer in the dark" havde også særpremiere i biografen for et par år siden.

Korinth Kino har plads til omkring 180 biografgængere, så det skulle også være muligt at købe billet til "Det rigtige menneske" ved biografen fra klokken 18.

Oversigt

    Oversigt