I det fynske folks tjeneste

Kortere ventetid til scanning

Den ledige kapacitet på MR-scanneren ved Rygforskningscentret i Ringe, skal nu udnyttes. Fyns Amt har bevilget 1,1 million kr. til ekstra personale, så MR-scannerens ledige kapacitet kan anvendes til gavn for flere fynboer.

MR-scanneren i Ringe udnyttes bedre

Den ledige kapacitet på MR-scanneren ved Rygforskningscentret i Ringe, skal nu udnyttes bedre. Fyns Amt har bevilget 1,1 million kr. til ekstra personale, så MR-scannerens ledige kapacitet kan anvendes til gavn for flere fynboer.

MR-scanneren på Rygforskningscentret i Ringe er en donation fra Industriens Arbejdsskadeforsikring. I dag bliver scanneren fortrinsvis brugt til forskning i forskellige ryglidelser. Men scanneren udnyttes ikke fuldt ud af disse forskningsformål.

Samtidig er der i dag 17-18 ugers ventetid for neurologiske patienter, der har brug for scanning.

Derfor bevillige amtets økonomiudvalg i dag 1,1 millioner kroner til personale, der kan betjene MR-scanneren i Ringe. Det er fortingsvis radiografer og radiologer.

Amtets bevilling til bemandingen i Ringe betyder, at OUH fremover kan sende 450 patienter om året til scanning på Rygforskningscentret i Ringe.

Det vil reducere ventetiden på 17-18 uger betragteligt.

Ventetiden på scanning for neuroligiske patienter vil blive yderligere reduceret i år 2002, når Syghus Fyn Svendborg tager endnu en MR-skanner i brug.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.