I det fynske folks tjeneste

Kortstop blev dyrt for mange passagerer

Trods mange kampagner og flere udsatte tidsfrister kom det bag på mange fynske passagerer hos FynBus, at de gamle kortløsninger endegyldigt forsvandt 1. juni. Det resulterede i en eksplosiv stigning i antallet af solgte kontantbilleter.

00:22

Video: Ole Holbech

Overgangen til rejsekort for kunder hos FynBus har været en lidt mere langtrukken affære end forventet. FynBus har flere gange gennem det sidste halve år forlænget tidsfristen for at skifte til Rejsekortet, så flest mulige passagerer kunne nå at skifte.

Selv om mange FynBus-kunder anskaffede sig et rejsekort, var der fortsat en del, der manglede da fristen udløb 1. juni. FynBus vurderede dengang, at op mod 4.000 periodekort-kunder ved fristens udløb manglede at bestille sig et rejsekort.

Læs også Nye tider for rejsende med FynBus

Og først da maskinerne til at "bippe" de gamle kort ind blev afmonteret fra 1. juni, gik det op for de sidste passagerer, at det nu nok var tid til at få et rejsekort.

En opgørelse fra FynBus viser, at kontantsalget i busserne steg med 75 procent i den første uge af juni.

- Vi kan se, at kontantbilletsalget nærmest eksploderede i ugen efter 1. juni. Sammenlignet med første uge af maj steg kontantsalget med 75 procent i juni. Det tager vi som et tegn på, at der var en del kunder, der kom ind i bussen og opdagede, at deres gamle kort ikke virkede mere, og de var så nødt til at købe en kontantbillet, fortæller kommunikationschef Martin Bødker Krogh fra FynBus.

En typisk almindelig rejsekortrejse i Odense koster 18 kroner, og en kontantbillet koster 24 kroner.

Læs også Rod med rejsekortet: FynBus forlænger brug af kvikkort i busserne

- Vi havde på fornemmelsen, at der var en del kunder, der ikke have fået skiftet til rejsekortet i tide. Derfor etablerede vi muligheden for at få straks-udstedte er rejsekort. Og det var der rigtig mange tusinde, der har benyttet sig af, siger Martin Bødker Krogh.

FynBus vurderer, at de fleste nu har fået skiftet.

- Vi kan se i vores opgørelse, at hvor der var 8.500, der havde det gamle periodekort, så er der nu over 7.500, der har skiftet til det nye periodekort, siger Martin Bødker Krogh.

01:31

- Vi kan se, at kontantbilletsalget nærmest eksploderede i ugen efter 1. juni. Sammenlignet med første uge af maj så steg kontantsalget med 75 procent i juni. Det tager vi som et tegn på, at der var en del kunder, der kom i bussen og opdagede, at deres gamle kort ikke virkede mere, og de var så nødt til at købe en kontantbillet, fortæller kommunikationschef Martin Bødker Krogh fra FynBus.

Luk video

 

Slut med kvikkort, turkort eller værdikort

  • Den 31. maj var sidste mulighed for at benytte kvikkort, turkort eller værdikort i FynBus’ busser. Den 1. juni begyndte afmonteringen af de gamle billetmaskiner i FynBus’ busser.
  • Efter den 31. maj vil det fortsat være muligt at benytte skolekort og ungdomskort, da disse udfases senere.
  • Unge med et ungdomskort skal medbringe kvitteringen for betalingen.
  • Skolelever skal ikke medbringe kvittering.
  • Ligeledes vil eksisterende kort, der har udløb efter 31. maj ikke blive skiftet før udløb. 
Kilde: FynBus