Kræftbehandling: Få resultatet på 40 minutter

Biotekvirksomheden, PentaBase, i Odense har fået 2,2 millioner kroner af Eurostarsprogrammet til at forfine en teknologi, der blandt andet gør, at kræftpatienter kan få oplyst virkningen af lægernes behandling meget hurtigere end i dag.

I dag er det sådan, at en kræftpatient kan komme til at vente flere dage på at få at vide, om den behandling, de får, virker som den skal.

Med PentaBases DNA-teknologi kan man analysere meget små mængder genetisk materiale fra patienter med tarm-, hud-, eller lungekræft.

Det betyder blandt andet, at ventetiden på at få svar på, om den igangværende behandling virker som den skal, kan nedbringes til 40 minutter, oplyser direktør for PentaBase, Ulf Bech Christensen.

Den genetiske sammensætning i en kræftsvulst er ikke det eneste, der bestemmer dens udvikling, men også for hvilken behandling, der virker for den enkelte patient.

Desuden medfører mange typer medicin genetiske ændringer , så behandlingen med tiden bliver virkningsløs.

Det kan PentaBases DNA-teknologi være med til at kortlægge.

- Vores metode er yderst sensitiv, og det kan gøre en kæmpe forskel for patientens forløb, siger Ulf Bech Christensen.

Firmaet har netop fået tilsagn fra Eurostarsprogrammet om en støtte på 2,2 millioner til at videreudvikle teknologien. Eurostarsprogrammet støtter små og mellemstore virksomheder med fokus på forskning og udvikling og som har et stort markedspotentiale.

Her kan du læse mere om PentaBase

Her kan du læse mere om Eurostarsprogrammet

Oversigt

    Oversigt