Kræftpatienter får ikke behandling til tiden

To ud af ti syddanske kræftpatienter får ikke den behandling de har krav på til tiden. Det viser en ny opgørelse.

Det er sundhedsstyrelsen der gennem en række anbefalinger sætter grænserne for hvornår kræftpatienter skal modtage behandling. I Region Syddanmark bliver tidsgrænserne overholdt for det store flertal af patienter, men 16 procent af patienterne må finde sig i at vente længere end sundhedsstyrelsen anbefaler.

Men selvom næsten to ud af 10 kræftpatienter må vente for længe, så ser det endnu værre ud på landsplan, hvor tre ud af 10 ikke får behandling til tiden.

- Selvom vi i Region Syddanmark ser ud til at placere os i den bedre halvdel, når vi ser på, hvor gode de danske regioner er til at få behandlet deres kræftpatienter til tiden, kan vi sagtens blive bedre - og det arbejder vi målrettet på, siger Poul-Erik Svendsen (S), der er formand for Region Syddanmarks sundhedsudvalg.

Blandt patienter med brystkræft i Region Syddanmark får 18 procent ikke behandling til tiden.

- Jeg vil gerne understrege, at vi betragter det som en fejl, når en kræftpatient ikke kommer i behandling til tiden. Det betyder, at sygehuset skal gennemgå hver eneste patientforløb, hvor tiden ikke er blevet overholdt, så man kan lære af fejlen, siger formanden for sygehusudvalget.

Oversigt

    Oversigt