I det fynske folks tjeneste

Kræftpatienter fik ikke lovpligtig information

Patienter på OUH med kræft i blandt andet leveren, bugspytkirtlen og spiserør er i flere tilfælde ikke blevet informeret om deres rettigheder om behandling på andre sygehuse.

I følge Region Syddanmark drejer det sig om 12 patienter, der ikke har fået den information de har krav på. En af patienterne har i to tilfælde ikke fået den nødvendige information. Det viser regionens indberetninger til Sundhedsstyrelsen.

- Jeg har nu sammen med OUH's ledelse og lederne for de pågældende afdelinger gennemgået hvert enkelt af disse patientforløb for at afdække hvilke initiativer, der er nødvendige for at sikre, at kræftpatienterne kan behandles indenfor tidsrammerne. Men derudover indskærper vi nu overfor personalet, at de skal oplyse patienterne om deres rettigheder hver eneste gang - alt andet er uacceptabelt, siger sundhedsdirektør i Region Syddanmark Jens Elkjær.

Regionerne har pligt til at indberette udeladelser hver eneste måned.

- Jeg tror på, at det er sidste gang, vi kommer til at se sager som denne. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har et massivt fokus på kræftbehandlingen på OUH, og at vi hele tiden arbejder benhårdt på at udrydde problemerne. Der er ikke noget, vi hellere vil, end at sørge for, at patienterne får den behandling, som de har krav på, siger Henrik Villadsen, der er lægefaglige direktør.

De 12 patienter har nu modtaget et brev om deres rettigheder og muligheden for at klage over den manglende information fra OUHs side.