Kræftpatienter forrest i køen

Kræftpatienter i Region Syddanmark kommer nu forrest i køen. Patienter, hvor der er begrundet mistanke om kræft, tilbydes den første undersøgelse senest 48 timer efter, at mistanken er opstået hos den praktiserende læge. 

Derefter må der højst gå omkring en uge, før behandlingen går i gang. Det skriver Fyns Amts Avis mandag. I første omgang kommer den hurtigere behandling patienter med lungekræft, hovedhalskræft, tarmkræft og brystkræft til gode. Disse patienter må kun opleve såkaldt faglig begrundet ventetid op til den første undersøgelse. 

Ikke hokus pokus

Det fremgår også af Region Syddanmarks nye kræftplan, at sygehusene skal arbejde tæt sammen og visitere patienter på kryds og tværs for at opfylde den ambitiøse behandlingsgaranti. 
 
På sygehuset i Svendborg har kvinder med mistanke om kræft i underlivet siden maj måned haft plads helt forrest i køen. Indenfor et døgn får kvinden at vide, om der er tale om kræft eller ej.
 
- Det kræver ikke det store hokus pokus. Det er et spørgsmål om at organisere sig ud af det. Vi knokler ikke mere nu end før, siger ledende overlæge på Sygehus Fyn Svendborg, Jan Schou, til Fyns Amts Avis.

Oversigt

    Oversigt