Kræftpatienter hjælpes på Fyn

1000 tidligere kræftpatienter vil hvert år de næste fem år gratis kunne få hjælp til at komme videre med livet efter kræften.

-

1000 tidligere kræftpatienter vil hvert år de næste fem år gratis kunne få hjælp til at komme videre med livet efter kræften.
Et nyt rehabiliteringscenter åbner den 6. oktober på Dallund Slot på Fyn.
Det drives af Kræftens Bekæmpelse i samarbejde med amterne.


Gennembrud for patienter


Centret er et gennembrud herhjemme for en systematisk indsats for de mange kræftpatienter, der har overlevet sygdom og behandling. Nu skal de hjælpes til at slippe sygdomsrollen og vende tilbage til liv og arbejde.
I Danmark har indsatsen på dette område i årevis haltet bagefter Sverige og Norge. Det vurderes, at omkring hver femte danske kræftpatient i alderen 18-67 år ender på førtidspension. Et tal, der er håb om at få bragt ned, hvis der tages hånd om de gener og problemer, som tidligere kræftpatienter har efter behandlingen.


Begejstret minister



Flere patienter bliver i dag helbredt for kræft eller overlever i længere tid som kroniske patienter. Derfor er det et stort behov for hjælp til at tackle de mange eftervirkninger, de har efter behandlingerne. Sundhedsminister Arne Rolighed (S) er begejstret for centret og håber, det vil hjælpe flere ekspatienter tilbage i arbejde.

Oversigt

    Oversigt