Kræftsyg kan ikke få at vide om han er rask

Kræftsyge på Fyn venter urimeligt længe på svar efter at have været blevet scannet. Benny Vagn Broustbo fra Middelfart har nu ventet på svar i tre uger.

Benny Vagn Broustbo fra Middelfart blev scannet den 14. december efter at have været igennem kemoterapi mod en større kræftsvulst i bugspytkirtlen. Han blev lovet et svar den 28. december.

- Da vi kom, havde de ikke noget alligevel, fortæller Benny Vagn Broustbo til TV 2/FYN.

Derfor går han og familien nu i uvished. Er den 58-årige mand rask eller ikke? Alt imens er Benny Vagn Broustbo nu begyndt på endnu en kemokur, for da han stadig ikke ved om scanningen erklærer ham helbredt tør han ingen chancer tage.

- Jeg kan jo ikke sige nej, for jeg aner jo ikke, hvad der er sket, siger Benny Vagn Broustbo.

Og det bekymrer hans datter.

- Det betyder, at han nu får sprøjtet gift ind i kroppen, som måske er helt unødvendig. Og det vil vi ikke have at han skal. Så vi vil have et svar nu, siger Anne Dorte Broustbo.

Mangler radiologer

Den administrerende overlæge på onkologisk afdeling på OUH bekræfter overfor TV 2/FYN, at der er mange kræftpatienter, der venter i lang tid på svar på deres scanninger.

Ventetiden skyldes mangel på radiologer.

- Scanningerne kan vi godt få foretaget, men at få dem beskrevet er flaskehalsen nu. Vi mangler radiologer, forklarer Jens Karstoft, der er ledende overlæge på Radiologisk Afdeling på OUH.

Siden 1999 er antallet af ct-scanninger på OUH steget fra 10.000 om året til omkring 40.000 ved udgangen af 2012.

Hvis du også lige nu mangler svar på en scanning i forbindelse med din kræftsygdom, vil vi gerne høre fra dig. Send en mail til redaktionen@tv2fyn.dk og skriv gerne telefonnummer med

Oversigt

    Oversigt