Kræver svar om SDU-nedskæring

Det fynske folketingsmedlem Jane Heitmann krævede onsdag svar fra undervisningsministeren om nedskæring af studiepladser på SDU.

Det fynske folketingsmedlem Jane Heitmann krævede onsdag svar fra undervisningsminister Sofie Carsten Nielsen på SDUs beslutning om at lukke for flere af sprogfagene.

Lukningen kommer efter at undervisningsministeret har gennemført en nedskæring af studiepladser på landets universiteter.

- Det er rystende, at ministeren med den ene hånd tvinger Syddansk Universitet til at forringe sine sprogmiljøer, samtidig med at hun med den anden hånd kræver mere internationalisering på universitetet. For Venstre har det været afgørende, at ministerens dimensioneringsplan ikke skader internationaliseringen og de små sprogfag, siger Jane Heitmann.

Jane Heitmann synes, det er en helt forkert prioritering at lukke sprogfag til nogle af de vigtigste markeder i verden.

- Jeg ærgrer mig meget over, at SDU ikke længere udbyder kinesisk, da vi satser stort på kinesisk turisme her på Fyn. Vi bliver nødt til at uddanne folk til at servicere de mange kinesiske turister, som vi gerne skal leve af i fremtiden, siger Jane Heitmann.

Se indslaget her.

Oversigt

    Oversigt