To kræves fængslet for Vollsmose-drabsforsøg

Af seks anholdte i Odense er to løsladt. To sigtes for uroligheder på sygehus. To for drabsforsøg i Vollsmose.

Fyns Politi sigter to af de mænd, der tirsdag blev anholdt efter en politiaktion, for drabsforsøg i Vollsmose mandag aften. Her blev en 26-årig mand såret af skud og knivstik.

De to mænd fremstilles formentlig i grundlovsforhør onsdag, hvor politiet vil kræve dem varetægtsfængslet.

- Vi mangler lige at få det sidste på plads med anklagemyndigheden, men som jeg ved nu, er der ingen tvivl om, at de bliver fremstillet i grundlovsforhør i morgen (onsdag, red.), oplyser vicepolitikommissær Jack Liedeke, Fyns Politi.

Onsdag kl. 9.30 fremstiller politiet desuden to unge på 18 og 19 år, der er sigtet for grov uorden, groft hærværk og trusler mod politi og sygehuspersonale i forbindelse med uroligheder på skadestuen på Odense Universitetshospital.

Her samledes 60-80 personer mandag aften for at få fast i skudofret fra Vollsmose, der blev bevogtet af politiet.

Da de ikke kunne få fat på ham, idet han lå på operationsbordet, smadrede de en rude i en ambulance og øvede hærværk mod en politibil.

To andre af de i alt seks, der blev anholdt tirsdag, er blevet løsladt igen, fordi politiet ikke har fundet grundlag for at kræve dem varetægtsfængslet.

Politiet opretholder imidlertid en sigtelse mod dem for medvirken til drabsforsøg.

Den 26-årige tilskadekomne mand, hvis tilstand er stabil, blev tirsdag afhørt på sygehuset.

Politiet ønsker ikke at oplyse nærmere om hans forklaring og om motivet, før det er afklaret, om grundlovsforhørene onsdag skal ske for lukkede døre.

- Vi har en formodning om, hvad motivet er, siger Jack Liedecke.

Han bekræfter, at politiet arbejder ud fra den hovedtese, at optøjerne i Vollsmose mandag aften var et internt opgør mellem to arabiske grupper.

Tirsdag aften var politiet talstærkt til stede i Vollsmose for at forhindre en opblussen af urolighederne i Odense-bydelen.

- Der er ro derude, men en lidt anspændt stemning, siger politiinspektør Bjarne Sørensen, Fyns Politi, midt på aftenen tirsdag.

Oversigt

    Oversigt