I det fynske folks tjeneste

Kraftig blæst begrænser kørsel på fynske broer

Vejdirektoratet fraråder fredag morgen såkaldt vindfølsomme køretøjer - for eksempel varevogne - at køre på Svendborgsundbroen og Langelandsbroen.

Vejdirektoratet fraråder såkaldt vindfølsomme køretøjer - for eksempel varevogne - at køre på flere af landets broer. Det gælder blandt andre Svendborgsundbroen og Langelandsbroen. Foto: Christoffer Laubel

Selv om en varslet storm, der af DMI blev kaldt Johanne, alligevel ikke helt får blæst sig op til egentlig at være en storm, så giver et kraftigt blæsevejr alligevel problemer for rejsende.

Vejdirektoratet fraråder fredag morgen også såkaldt vindfølsomme køretøjer - for eksempel varevogne - at køre på flere af landets broer. Det gælder Øresundsbroen, Svendborgsundbroen og Langelandsbroen.

Natten til fredag har både Storebæltsbroen og Lillebæltsbroen været omfattet af lignende begrænsninger på den af den kraftige blæst. 

Opdatering

  • 10. aug 2018 kl. 09:45 På Svendborgsundbroen og Langelandsbroen kan vindfølsomme køretøjer igen passere broen. Vinden er aftagende, oplyser Vejdirektoratet.

Rederiet Color Line har desuden måttet aflyse en færgeafgang fredag morgen mellem Kristiansand i Norge og Hirtshals på grund af vejret. Det oplyser rederiet på sin hjemmeside.

Togdriften påvirket i Jylland

Togdriften er indstillet på en række strækninger i Jylland fra tidligt fredag morgen til klokken 11 fredag formiddag. Det oplyser DSB på sin hjemmeside. 

Læs også DMI aflyser storm - blæsende dag i vente

Det gælder strækningerne mellem Herning og Struer, Struer og Thisted samt Langå og Struer. På strækningen mellem Aalborg og Frederikshavn er der tog hver time frem til klokken 8, hvorefter alle tog indstilles frem til klokken 17.

Også hos Arriva er der aflyste tog fredag morgen. Fra tidligt fredag morgen og frem til klokken 11 er der ingen tog på strækningerne mellem Esbjerg og Skjern, Skjern og Struer, Struer og Thisted, Skjern og Herning, Struer og Viborg samt Vestbanen.

Desuden kører der færre tog end normalt på strækningerne mellem Viborg og Aarhus, Esbjerg og Bramming, Esbjerg og Tønder samt Bramming og Tønder og Niebüll.

Både DSB og Arriva oplyser, at der ikke indsættes togbusser i stedet for de aflyste tog.