Motorvej spærret fredag morgen: Kraftig regn kommer væltende ind over Fyn

Efter en tør og lun sensommeruge byder fredag ikke bare weekenden velkommen men også et kraftigt regnvejr, der måske kan udvikle sig til at være et skybrud.

Hele ugen har fynboerne kunne nyde en typisk dansk sensommer, hvor vejret har været lunt og tørt. Men fredag er det slut. 

Alt tyder nemlig på, at der er store mængder regn på vej til Fyn, som muligvis endda kommer som skybrud. 

Det har fået både Dansk Meteorologiske Institut, DMI, og TV 2 Vejret til at advarer mod farligt vejr. 

KRAFTIG REGN OG SKYBRUD

Uvejret startede allerede torsdag eftermiddag med at komme ind over den østlige del af Nordsøen. I løbet af natten til fredag har uvejret bevæget sig ind over Jylland, som har fået en del regn og torden. 

Fredag morgen kommer den helt store regnskylle så til Fyn, hvor regnmængderne virkelig tager til. Faktisk kan fynboerne få helt op til 25 milimeter regn i løbet af fredagen, skriver TV 2 Vejret

Temperaturerne i det fynske vil ligge på 15 til 19 graders varme. 

Samlede nedbørsmængder frem til fredag aften klokken 23
Samlede nedbørsmængder frem til fredag aften klokken 23
Foto: TV 2 VEJRET

Faren ved kraftig regn

De store regnmængder i det fynske og jyske har fået DMI til at advare mod de fare, der kan være forbundet med kraftig regn og skybrud.

Der kan blandt andet være fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter og nedsat sigtbarhed, hvis man skal ud og køre i det voldsomme vejr.

Der er faktisk allerede fra morgenstunden fredag sket et uheld på E20 Fynske Motorvej, skriver vejdirektoratet på twitter. 

Uheldet var sket lige før Ny Lillebæltsbro i vestgående retning. Det gjorde at motorvejen var spærret i meget kort tid. 

Det kraftige regnvejr bliver ikke længe over Fyn. Allerede fredag eftermiddag kan fynboerne igen regne med tørvejr, da de våde skyer på det tidspunkt har bevæget sig videre til Sjælland. 

Lørdag vil igen blive en mere tør sensommerdag med enkelte byger midt på dagen. Temperaturerne vil komme til at ligge på omkring 15 til 18 grader. 

Oversigt

    Oversigt