Krav om fængsel til unge efter overfald

Krav om varetægtsfængsel til tre unge efter røveri mod 59-årig mand i Odense torsdag.

De 3 blev anholdt mellem klokken 11.30 og 17.40 fredag, og sigtet for røveri mod den 59-årige mand.

De unge mellem i alderen 15-16 år blev fredag aften afhørt og vil lørdag blive fremstillet i grundlovsforhør klokken 11.00 ved Retten i Svendborg med krav om varetægtsfængsling.

- De er anholdt på baggrund af vidneforklaringer, og den efterforskning der har foregået i går og i dag, siger vicepolitikommissær Jack Liedecke til Ritzau..

Offer holdt i kunstig koma

De tre unge mænd sigtes for røveri mod den 59-årige mand.

Manden blev torsdag eftermiddag fundet bevidstløs ved et stisystem mellem Bøgeparken og B1909's træningsbaner og er ifølge politiet stadig i livsfare.

Manden blev efter overfaldet kørt til Odense Universitetshospital, hvor der blev konstateret skader på hovedet - muligvis en indre blødning i baghovedet. Han er efterfølgende holdt i kunstig koma.

Det har derfor ikke været muligt at afhøre ham om overfaldet.

Undersøgelser på stedet tyder imidlertid på røveri, da politiet har fundet genstande på jorden omkring ofret. Derudover er der også fundet ting i området omkring gerningsstedet.

Kendt af politiet i forvejen

To af de anholdte kommer fra Vollsmose, mens den tredje bor et andet sted i Odense.

- De er kendt af politiet i forvejen, siger vicepolitikommissær Jack Liedecke til Ritzau, der dog ikke vil komme ind på, hvad de tre unge mænd er kendt for.

Mændene er fredag aften blevet afhørt og vil lørdag formiddag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg med krav om varetægtsfængsling.

Fyns Politi ønsker ikke at oplyse om deres forklaringer og stillingtagen til sigtelsen af hensyn til den videre efterforskning i sagen samt en mulig begæring om lukkede døre under retsmødet.

Oversigt

    Oversigt