I det fynske folks tjeneste

Krav om flere kroner i lønposen

Der skal langt flere penge i posen. Det kræver fagforeningsledere.

Massivt krav om højere løn. Der skal langt højere tal på lønchecken, hvis medarbejderne skal sige ja til forårets overenskomst-forhandlinger.

Dobbelt så meget i løn

Mens både statsministeren og Nationalbanken advarer om, at store lønstigninger vil være farlige for for den hede danske økonomi, så forventer og kræver lokale fagforeningsledere mere i lønposen til deres medlemmer. Det skriver Børsen.

- Der skal fuld damp på lønkravene. De nuværende årlige lønstigninger ligger vel på fire-fem procent. Jeg mener ikke, at der er noget i vejen for en fordobling. Det kan branchen sagtens bære. Også uden at der nationaløkonomisk bliver rykket ved noget, siger Karsten Hønge, der er formand for Træ-Industri-Byg Fyn til avisen.

Dyremoseeffekten provokerer

Det er høj vækst, lav arbejdsløshed og høje direktørlønninger, der provokerer lønmodtagerne til at kræve store lønstigninger.

- Det, man kunne kalde "Dyremoseeffekten", gør det vanskeligt at tage arbejdsgivernes advarsler om inflation og svækket konkurrenceevne alvorligt, siger Martin Rasmussen, formand for HK Privat i Odense.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.