I det fynske folks tjeneste

Krav om flere kroner i lønposen

Massivt krav om højere løn. Der skal langt højere tal på lønchecken, hvis medarbejderne skal sige ja til forårets overenskomst-forhandlinger.

Der skal langt flere penge i posen. Det kræver fagforeningsledere.

Dobbelt så meget i løn

Mens både statsministeren og Nationalbanken advarer om, at store lønstigninger vil være farlige for for den hede danske økonomi, så forventer og kræver lokale fagforeningsledere mere i lønposen til deres medlemmer. Det skriver Børsen.

- Der skal fuld damp på lønkravene. De nuværende årlige lønstigninger ligger vel på fire-fem procent. Jeg mener ikke, at der er noget i vejen for en fordobling. Det kan branchen sagtens bære. Også uden at der nationaløkonomisk bliver rykket ved noget, siger Karsten Hønge, der er formand for Træ-Industri-Byg Fyn til avisen.

Dyremoseeffekten provokerer

Det er høj vækst, lav arbejdsløshed og høje direktørlønninger, der provokerer lønmodtagerne til at kræve store lønstigninger.

- Det, man kunne kalde "Dyremoseeffekten", gør det vanskeligt at tage arbejdsgivernes advarsler om inflation og svækket konkurrenceevne alvorligt, siger Martin Rasmussen, formand for HK Privat i Odense.