Krav om flere livreddere efter ulykke

Rådet For Større Badesikkerhed ønsker flere livreddere langs de danske strande, efter at en syv-årig dreng omkom under en badeulykke ved Ristinge Strand på Langeland.

Dør eller får hjerneskader

Rådet mener nemlig, at alt for få af de danske strande har livreddere, og det koster menneskeliv.
- Det kan ikke være meningen, at vi i et land som Danmark ikke har livreddere på mange af de store badestrande, siger formanden for Rådet For Større Badesikkerhed, Michael B. Aller.

Det er landets kommuner, der skal sørge for at ansætte livreddere, men de er ikke forpligtet til det. Der er ikke lavet samlede opgørelser over, hvilke strande der ikke er bemandet. Men det er mange, siger Michael B. Aller:
- Konsekvensen er, at folk drukner, eller får hjerneskader, hvis de bliver genoplivet.

Ikke råd til livreddere

Mandagens badeulykke foregik ved Ristinge Strand, som bliver præsenteret som "det ideelle badested for familier med børn" på Turist og Erhvervsforeningen Langelands hjemmeside, som man kan besøge via et link på Sydlangeland Kommunes hjemmeside. Alligevel vil kommunen ikke betale for en livredder på stranden. Der er ikke råd, lyder forklaringen.
- Enten er det livreddere, eller også er det hjælp til de gamle, siger kommuneingeniør Peter Andreasen fra Sydlangeland Kommune.

Han forklarer, at Sydlangeland Kommune har syv kilometer badestrand, og at det ville være økonomisk urealistisk at bemande hele strækningen.

Det argument har formanden for Rådet For Større Badesikkerhed hørt før.
- Sommerhusejere betaler ret store ejendomsskatter. Brug dog nogle af de penge til livreddere - så får sommerhusejerne også noget ud af de penge, siger han.
/ritzau/

link

Oversigt

    Oversigt