I det fynske folks tjeneste

Krigen i Gaza rykker ind i danske skoler

Danske skoler med mange palæstinensiske børn har fået krigen i Gaza tæt på. Det gælder også en skole i Odense.

I stuen kører den arabiske tv-kanal al-Jazeera, og ved middagsbordet har far og mor måske bekymrede miner. Krigen i Gaza fylder meget i bevidstheden hos børn med palæstinensisk baggrund, og det mærker lærerne i flere danske folkeskoler.

På Klostervængets Skole i København har skoleleder Karen Margrethe Grønlund aldrig tidligere oplevet en konflikt, der har optaget eleverne så meget. 97 procent af eleverne har anden bagrund end dansk.

- Jeg kan ikke komme ud i en klasse i disse dage, uden at børnene spørger mig, hvad jeg synes. Det fylder rigtig meget i deres hoveder, og vi har derfor bedt alle lærere tale med eleverne om det, siger Karen Margrethe Grønlund, der har afsat ekstra lærere og pædagoger til at tale med eleverne i klasserne.

På Abildgårdsskolen i Odense-bydelen Vollsmose har skoleleder Allan Feldskou også opfordret sine lærere til at være opmærksomme på, hvordan især de palæstinensiske børn påvirkes af konflikten i Gaza.

- Vi kan godt mærke, at især for de familier, der har pårørende i Gaza, fylder det meget. Børnene oplever måske, at forældrene forgæves forsøger at kontakte familiemedlemmer i krigsområdet, og det gør indtryk. Jeg oplever, at børnene er bekymrede, og at de føler en vis afmægtighed. De spørger: Hvorfor gør de voksne det? Hvorfor holder de voksne ikke op, fortæller skoleleder Allan Feldskou.

/ritzau/

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.