Krigen slut: Fred mellem Svendborg og Scan-Hide

Efter flere års kamp om spildevandspriser er der endelig indgået forlig mellem Svendborg Kommune og garveriet Scan-Hide.

Med forliget er der samtidig opnået enighed om betalingen til Svendborg Spildevand A/S for udledningen af spildevandet.

- Jeg er glad for, at vi ikke skal bruge flere ressourcer på sagen. Nu får vi den lukket, og samtidig glæder jeg mig over, at Scan-Hide allerede har taget skridt til at sikre en miljømæssig god håndtering af virksomhedens spildevand, siger Flemming Madsen, der er direktør for Svendborg Spildevand A/S.

Gammel aftale

scanhide
scanhide

Forliget betyder også, at en gammel aftale mellem Scan-Hide og den tidligere Egebjerg Kommune om at udlede spildevand annulleres.

Aftalen betød, at Scan-Hides spildevandsafgift var fastlåst på 30.000 kroner om måneden. Svendborg Kommune, som ophævede aftalen tidligere i 2010, havde regnet ud, at den reelle pris for rensning af garveriets spildevand var på 700.000 kroner.

Men alt det er historie. Nu er det tid til at se fremad.

- Nu kan vi igen koncentrere os om at udvikle vores virksomhed og forhåbentlig kan vi fortsætte den vækst vi har haft gennem en årrække. I den sammenhæng er en konstruktiv dialog med kommunen af afgørende betydning, så vi er glade for at der nu er sat punktum i den her sag, siger Scan-Hide direktør Anders Autzen, der bakkes op af af Svendborgs borgmester.

- Jeg er glad for, at vi kan få afsluttet sagen. Det forlig vi har indgået er alle parter tilfredse med. Som borgmester er jeg glad for, at Scan-Hide sikres de bedste muligheder for en fortsat udvikling af sin virksomhed i Svendborg Kommune. Samtidig undgår vi en langvarig retssag, der kunne være ødelæggende for alle parter, siger Curt Sørensen.

Scan-Hide ligger i Vester Skerninge på Sydfyn og lever af at garve ko-skind. Virksomheden er ejet af slagteri-giganten Danish Crown.

Svendborg Kommune vinder sag mod privat virksomhed

Oversigt

    Oversigt