Krigsenke føler sig svigtet

Annette Damholt fra Odense mener slet ikke, at systemet har gjort nok, for at hjælpe hende tilbage på arbejdsmarkedet.

For to år siden fik hun den værste besked af alle. Hendes mand var udsendt som soldat i Irak, men vendte ikke hjem i live. Christian Grundt Damholt blev dræbt af en irakisk selvmordsbomber. Siden har hun ikke været i stand til at passe et arbejde.

For et år siden blev hun sendt i arbejdsprøvning. Men sorgen var stadig så stor, at hun måtte afbryde opholdet. Annette bad om at komme på nedsat tid eller i fleksjob, men det ville kommunen ikke acceptere.

- Jeg er for rask til at være syg, og for syg til at være rask, så der er ingen kasse, jeg kan være nede i. Man føler sig meget overladt til sig selv, og jeg havde ikke kræfter til at tage kampen med kommunen, fortæller Annette Damholt til TV2/Fyn.

Slut med sygedagpenge

Derpå stoppede udbetalingen af sygedagpenge for Annette Damholt, der heller ikke kan modtage bistand, da hun modtager ægtefællepension på 9000 kroner efter skat fra forsvaret.

Hun mener slet ikke, at Odense kommune har gjort nok, for at hjælpe hende tilbage på arbejdsmarkedet.

- Det er en rigtig ulykkelig situation, og hun bliver straffet på alle leder og kanter. Hun kan åbenlyst ikke komme videre med sit liv, selvom hun har et ønske om at komme i arbejde. Men vi må desværre erkende, at den lovgivning der ligger, og som vi skal følge, er med til at spænde ben for hende, siger social- og arbejdsmarkedsrådmand Peter Rahbæk Juel til TV2/Fyn.

Rådmanden vil nu tage sagen op for beskæftigelsesministeren, så lignende sager kan undgås i fremtiden.

Hør om hele forløbet i vores nyhedsudsendelse kl. 19.30.

Oversigt

    Oversigt