Krim-formand: Fængselsbetjente anmelder bagateller

Claus Bonnez mener, at der i den voldsomme stigning af voldsepisoder mod fængselsbetjente gemmer sig bagatel-agtige episoder.

Antallet af volds- og trussels-episoder mod fængselsbetjentene i Nyborg Statsfængsel er steget fra 18 i de ti første måneder af 2015 til 57 i samme periode i år.

Det viser kriminalforsorgens egen statistik ifølge fængselsforbundet. Men tallene er ikke reelle, siger Claus Bonnez, forsvarsadvokat og bestyrelsesformand for Krim, der forebygger kriminalitet gennem oplysning og retshjælp.

quote Og så har vi nogle domstole, som meget ukritisk dømmer ...

Claus Bonnez, forsvarsadvokat og bestyrelsesformand for Krim

- Vi har undret os meget over nogle af de trusselssager der er. Klager bliver pludselig fordrejet til trusler om vold og den slags overfor personalet, siger Claus Bonnez. 

Han mener at der i tallene gemmer sig, at fængselsbetjentene anmelder hyppigere end tidligere. Og at der anmeldes flere bagatelagtige episoder.

Tallene overrasker derfor ikke Claus Bonnez. Han mener, at offentligt ansatte er blevet mere opmærksomme på at anmelde både småt og stort, siger han til TV 2/FYN.

- Det er helt små bemærkninger som bliver tolket som trusler. Og så har vi nogle domstole, som meget ukritisk dømmer mennesker, når offentligt ansatte kommer og fortæller, at de har følt sig udsat for trusler og vold.

- Og så kan man sige, at det kan betale sig at anmelde det - også selvom beviserne er meget svage, siger Claus Bonnez.

Han mener, at domstolene lægger for meget vægt i de offentligt ansattes forklaring, og så bliver folk dømt.

- Og det fører jo til, at det kan betale sig.

Se hele interviewet med Claus Bonnez herunder

 

 

Oversigt

    Oversigt