Kriminelle skal smides ud af Vollsmose

Regeringen er klar med en lovændring, så boligselskaberne i Vollsmose får bedre mulighed for at smide kriminelle ud af bydelen.

På opfordring fra Odense Kommune er ministeren for by-, bolig- og landdistrikter, Carsten Hansen, snart klar med et lovforslag, der skal være med til at mindske kriminaliteten i Vollsmose.

Boligselskaber skal have mulighed for at forhindre kriminelle lejere i at flytte rundt mellem de tre boligselskaber i bydelen.

Noget som boligselskaberne i Vollsmose har efterspurgt længe.

- De kan jo flytte tre gange. Lave kriminalitet tre steder. Og det er ikke særlig smart. Få dem ud første gang vi opdager, der er kriminalitet, siger Bent Bøllingtoft, der er direktør hos Fyns almennyttige Boligselskab.

Hvis forslaget bliver vedtaget, får boligselskaberne to redskaber til at rydde op i Vollsmose:

  1. De må fortælle hinanden, når en dårlig lejer forsøger at skifte fra et boligselskab til et andet i Vollsmose.
  2. Politiet kan fortælle boligselskaberne om lejere, der har fået en dom for kriminalitet begået i Vollsmose.

Integrationsrådsformand: Det er diskriminerende

Formanden for Odense Kommunes Integrationsråd, Mahmoud Daoud, er dog ikke begejstret for forslaget. Han mener ikke, at politikerne bør isolere Vollsmose-borgerne, når de laver love.

- Hvis man skal gøre den her lov gældende, og den ikke skal være diskriminerende, så bør den gælde for alle kriminelle i Odense Kommune, siger Mahmoud Daoud.

Carsten Hansen er klar over problematikken. Alligevel mener han, at forslaget er et skridt i den rigtige retning.

- Det er det, der har været hele øvelsen. At sikre at man selvfølgelig ikke skal have dårligere rettigheder, når man bor i et udsat boligområde. Men samtidig skal vi sikre, at vi kan slå ned på de banditter, som laver de her meget uheldige ting, siger Carsten Hansen.

Bent Bøllingtoft håber, at lovforslaget bliver vedtaget. Det er nødvendigt, hvis Vollsmose fremover skal være et behageligt sted at bo, mener han.

- Det er nødvendigt for at sikre en normalisering i Vollsmose, så vi kan få et trygt og rart sted for alle, siger han.

Oversigt

    Oversigt