Krise koster brylluppet

Sommeren er ellers højtid for store kirkebryllupper, men krisen får nu flere brudepar til at aflyse eller udskyde ægteskabet.

Slotsdrømme

Flere sognepræster får ikke helt så travlt denne sommer som normalt. Danskerne har nemlig valgt brylluppet fra, fordi de ikke har råd. Det skriver Kristeligt Dagblad.

- Vi har helt klart færre bryllupper i år, og jeg tror, det skyldes, at mange mennesker desværre forbinder kirkebryllup med den store dyre fest. De forestiller sig, at skal man giftes i en kirke, kommer det til at koste mange penge, siger sognepræst Eva Tøjner Götke fra Thomas Kingos Kirke i Odense til avisen.

Folk forbinder kirkebryllup med store regninger, fordi de har tårnhøje forventninger til det rigtige drømmebryllup, lyder det fra adjunkt Marie Vejrup Nielsen fra Center for Samtidsreligion ved Aarhus Universitet.

- Det ligger i tidsånden, at vi søger unikke og autentiske oplevelser, og det er dyrt at være unik, når alle i ens omgangskreds er blevet gift på et slot eller har fløjet helikopter, siger hun til Kristeligt Dagblad.

Oversigt

    Oversigt