Krisemøde

En altomfattende reform, der berører alle skoler i kommunen, er blevet massivt kritiseret af både forældre, lærere og en række politikere. I dag var nogle af dem kaldt til møde hos borgmester Curt Sørensen (S) - for at få mundkurv på.

- Det kan godt være, at det er det, der er lagt op til. Jeg forstår godt, at borgmesteren gerne vil have ro på skolestrukturen. Problemet er, at man ikke har villet lytte til den store modstand, der har været omkring skolestrukturen, siger Enhedslistens gruppeformand Jesper Kiel.

Og Venstres gruppeformand Lars Erik Hornemann supplerer:

- En sag du ikke kan forklare, den kan du heller ikke forsvare. Og her står du, synes jeg, meget med noget som fagligt er svært at forklare, og derfor er det også svært at forsvare, og det er jo derfor, du får alle de reaktioner nu.

Borgmester Curt Sørensen vil ikke interviewes om det møde, han selv har indkaldt til. Men ledelsen i kommunens skoleafdeling holder de næste 14 dage informationsmøder med alle berørte skoler.

Men det giver Lars Erik Horneman ikke meget for.

- Det virker paradoksalt, at det komer nu, fordi der har været en debat i avisen. Det er klart for sent.

Møder formilder ikke modstanderne

De kommende informationsmøder med lærerne har  ikke formildet modstanderne.

Deres største kritikpunkt er at alt skal indføres samtidigt: skolelukninger - og skoleåbninger, komplet lederrokade på alle skoler, øget elevtal i klasserne, og flere børn med indlæringsvanskeligheder, der tidligere fik specialtilbud skal fremover rummes i de almindelige klasser.

For den politiske chef for området,  børn og ungeudvalgsformand Hanne Klit (S), var målet for dagens møde at få de uregerlige byrådskolleger ind i folden igen.

- Jeg håber, der kommer noget klarhed over, hvor de enkelte partier står, fordi jeg synes at der er nogle partier, som bevæger sig lidt i øst og vest.

Mødet bag lukkede døre varede halvanden time, men var ingen ubetinget succes.

- Selvfølgelig er der nogle ønsker fra administrationen, at der ikke er mudderkastning. Det synes jeg heller ikke der skal være, men der er jo nogle uenigheder omkring skolestrukturen, og det er selvfølgelig svært at læge låg på dem, siger Jesper Kiel.

Oversigt

    Oversigt