Krisemøde i fiskeriforening: - Det ser meget sort ud

EU har besluttet, at reglerne for, hvornår man må fange ål skal ændres. De vil lukke ålefiskeriet i Danmark fra 1. december til d. 28 februar. Derfor indkaldte Dansk Fiskeriforening til krisemøde i Middelfart.

Danske ålefiskere får en ny såkaldt lukkeperiode fra 1. december til 28. februar. Det har EU bestemt. Det er den periode, hvor man ikke må fiske efter ål. Den nye lukkeperiode skal ligge i den periode, hvor der er flest ål, og hvor ålene trækker i Danmark. 

Det betød, at Dansk Fiskeriforening onsdag inviterede interesserede til at komme til krisemøde i Middelfart. 

Det ser sort ud

Formand for Dansk Fiskeriforening Svend-Erik Andersen var ikke i tvivl om, hvilken stemning der var gennemgribende til mødet. 

- Der er krisestemning.

Svend-Erik Andersen håber stadig, at reglerne kan ændres, fordi situationen ifølge ham ellers ser problematisk ud for de danske fiskere. 

-  Vi håber stadig på, at der kan blive løsnet op for de begrænsninger, der ligger til nu, hvor man skal stoppe ålefiskeri de tre vigtigste måneder. Ellers så ser det meget sort ud.

Allan Buch, der er formand for Bælternes Fiskeriforening, kan mærke på folk, at det påvirker dem, at reglerne står til at blive ændret. 

- Det med at folk ikke ved, om de er købt eller solgt, det påvirker folk psykisk. Det kan jeg jo mærke, når jeg går og snakker med dem, siger formanden for Bælternes Fiskeriforening. 

Det kan betyde en nedlukning

Regelændringer påvirker branchen så meget, at det kan betyde, at mange fiskere må dreje nøglen om. Det var meldingen efter krisemødet i Middelfat. 

Ifølge Allan Buch kan fiskerne nemlig ikke længere tjene penge. 

- Det betyder jo, at det ikke vil være rentabelt længere at drive vores fiskeri. Det er jo meget afhængigt af, hvornår vi kan fiske. 

Formand for Dansk Fiskeriforening Svend-Erik Andersen er enig med Allan Buch. 

-  Det betyder de facto lukning af bundgarnsfiskeriet i Danmark, og det har stor betydning for ålefiskere generelt, siger han og fortsætter:

- Worst case, så betyder det her en nedlukning, og det er en katastrofe for de enkelte fiskere, lyder det fra Svend-Erik Andersen.