Kristina Siig tabte formandsvalg

De Radikales landsmøde har valgt Svend Thorhauge som partiets ny landsformand i stedet for Klaus Frandsen. Han fik 47 stemmer mere end fynske Kristina Siig.

De Radikale har valgt Svend Thorhauge fra Østjylland som ny landsformand i stedet for Klaus Frandsen, der forlader posten efter seks år.

På De Radikales landsmøde i Nyborg Strand fik Svend Thorhauge 191 stemmer mod 144 stemmer til Kristina Siig fra Sydfyn, mens fem stemmer var blanke eller ugyldige.

Den afgående landsformand Klaus Frandsen afviste lørdag, at han smækker med døren på grund af valgnederlaget, hvor partiet blev mere end halveret til otte mandater.

Han blev lørdag rost af partiets politiske leder, Morten Østergaard, for sin loyalitet med altid at sætte partiets interesser i centrum. Netop derfor havde Klaus Frandsen mere politisk indflydelse end sine forgængere, mente Morten Østergaard.

Radikale landsformænd er organisatoriske og har som udgangspunkt ingen officiel politisk indflydelse.

Svend Thorhauge, som leder Akademiet for Talentfulde Unge i Region Midt, er medlem af partiets hovedbestyrelse, og Kristina Siig er forsker på Syddansk Universitet.

Der var også to kandidater til posten som næstformand. Det var Rune Christiansen, som underviser på læreruddannelsen i Aarhus og sidder i partiets hovedbestyrelse. Han var oppe imod psykolog Vivian Heinola, som er suppleant i Region Hovedstaden.

Og ny næstformand i stedet for Emil Dyred blev Vivian Heinola. Hun fik 194 stemmer mod 141 stemmer til Rune Christiansen.

Oversigt

    Oversigt