Kristne og jøder flygter fra ghettoer

I Vollsmose går jøder og kristne under jorden, fordi de trues med tæsk og får brændt deres biler af.

Det skriver Politiken.

I belastede boligkvarterer landet over gør indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande livet så surt for deres udenlandske naboer med kristen eller jødisk baggrund, at det får en stribe organisationer og eksperter til at slå alarm.

De frygter, at landets ghettoer kan udvikle sig til bastioner, hvor religiøse mindretal ikke længere er velkomne.

- Vi får løbende henvendelser om religiøse hadforbrydelser. Hvis ikke vi tager hånd om det her, kan vi ende med en ny apartheidtilstand, hvor bestemte beboere ikke kan bo i nogle boligområder, siger leder af Dokumentations- og Rådgivningscenteret om Racediskrimination, Niels-Erik Hansen til Politiken.

Yoram flygtede

Der findes ikke tal på, hvor udbredt den religiøse forfølgelse er i Danmark, men Politiets Efterretningstjeneste offentliggjorde i 2009 en rapport, hvor religiøst motiverede overfald med muligt ekstremistisk motiv blev kortlagt. Her var antallet af hændelser mere end fordoblet i forhold til året før - 21 tilfælde i 2009 mod 9 tilfælde i 2008.

For to uger siden valgte 26-årige Yoram at flytte væk fra Vollsmose i Odense, fordi han som jøde flere gange var blevet truet med tæsk.

- Jeg er blevet fortalt, at jeg ikke hører til i Vollsmose, og at det er mit valg, om jeg ville slippe uden skrammer, siger Yoram, der ikke ønsker sit efternavn i avisen:

- Langt de fleste muslimer er søde og rare. Men på det seneste er jeg blevet antastet oftere og oftere, og jeg gider ikke skulle være bange hele tiden.

Oversigt

    Oversigt