Kristoffer uddannes til at overtage foreningslivet

Elever på tre skoler i Odense uddannes som frivillige trænere i et håb om, at de vil blive i foreningslivet.

Med hockeystave suser eleverne over gulvet i idrætshallen på Korup Skole. Det er bare ikke en helt almindelig idrætstime, eleverne er mødt op til. 

I valgfaget Teen Coach lærer elever fra skoler i Korup, Pårup og Ubberud at være hjælpetrænere og selv kunne styre et spil.

En af de elever, der undervises, er Kristoffer Krabbe Laustrup fra 8. klasse. 

- Her lærer vi at ændre legene, og hvordan vi står solidt og selvsikkert, fortæller han. 

 

Trænerundervisning

Teen Coach-undervisningen er et samarbejde under Åben Skole, hvor DGI og skolerne i fællesskab vil motivere de unge til at tage ansvar i foreningslivet. 

- Vi vil gerne være med til at hjælpe foreningerne ved at give vores elever nogle værdier, som de kan give videre til deres foreninger rundt omkring, forklarer Lars Brock Larsen, lærer på Korup Skole.

Ud over skoleundervisningen i at opføre sig som en rigtig træner, kommer alle elever også i praktik som hjælpetræner i en lokal idrætsforening. Det ser DGI Fyns konsulent, Anders Lilhav, som en unik mulighed. 

- Mange af de unge, der kommer i praktik, bliver efterfølgende også hængende i foreningerne. Det er det, der er foreningernes store motivation til at indgå i sådan et samarbejde. Det sikrer arvefølgen blandt trænere og instruktører i foreningslivet, siger han. 

Kristoffer Krabbe Laustrup og de andre havde sidste trænerundervisning tirsdag, og er nu klar til at hjælpe til i de lokale klubber og foreninger. 

Oversigt

    Oversigt