Kritik af fynsk formand for Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening har været alt for passiv, mens naturen pløjes op og ødelægges, mener kritiker, der nu udfordrer formanden Ella Maria Bisschop-Larsen, der bor på Fyn.

Derfor bliver der kamp om magten i Danmarks Naturfredningsforening, når repræsentantskabet samles 25. april for at vælge præsident for de næste tre år.
 
Naturfredningsforeningen skal være bedre til timing af de politiske meldinger, mener biolog og ph.d. Michael Stoltze, der udfordrer formanden Ella Maria Bisschop-Larsen.

Har svigtet markant

Michael Stoltze peger på flere begivenheder, hvor foreningen efter hans opfattelse har svigtet markant.

Det gælder bl.a. ophøret af EU's braklægningsordning, der førte til oppløjning af over 100.000 ha lysåben natur.

- Regeringen var hurtigt ude og love, at det ikke måtte få konsekvenser for den danske natur, og man lavede en brakhandlingsplan. Dansk Landbrug og Naturfredningsforeningen fik til opgave at registrere områder med særligt værdifuld natur, som skulle beskyttes. Problemet var bare, at der ikke var afsat en krone til den beskyttelse, og derfor var det fuldstændig omsonst, siger Michael Stoltze til Ritzau.

Ella Maria Bisschop-Larsen, der bor i Gudbjerg ved Svendborg, ønsker ikke at kommentere udfordrerens kritik.

- Jeg vil kun sige, at foreningen er inde i en rigtig god gænge. Vi har stigende medlemstal, vi har gennemført en organisatorisk ændring som følge af kommunalreformen, og vores økonomi er rigtig god, siger Ella Maria Bisschop-Larsen til Ritzau.

Læs mere

Oversigt

    Oversigt