Kritik af journalister efter Khader-film

Filmen "Dagbog fra Midten" giver et indtryk af, at politikerne kan koste rundt med journalisterne, mener leder af journalistuddannelse i Odense.

Det er ikke kun de involverede politikere og spindoktorer, der får smæk efter deres optræden i filmen "Dagbog fra Midten" om partiet Ny Alliance.

Også en række af de journalister, der er med i filmen, står til kritik.

Det er lederen af journalistuddannelsen i Odense, Per Knudsen, der over for Business.dk blandt andet finder det problematisk, at en journalist fra Morgenavisen Jyllands-Posten efter et interview med Naser Khader spørger Khader og spindoktor Ulla Østergaard, om de kan godkende den overskrift, hun har tænkt sig.

Per Knudsen undrer sig også over, at TV2's reporter før et interview spørger om lov - og accepterer et nej - til at stille kritiske spørgsmål om påstandene om sort arbejde hos Khader.

- Man får indtrykket af, at man kan koste rundt med journalisterne. At man kan bestemme en rubrik (overskrift, red.) i avisen, sende DR ud på en opgave og så videre, siger Per Knudsen til Business.dk.

Ifølge den journalistiske uddannelsesleder er der dog nogle formildende omstændigheder, for filmen viser også, hvor svært det i virkeligheden er at styre medierne. Eksempelvis fik den omtalte artikel i Jyllands-Posten rent faktisk en anden overskrift end den aftalte.

Jyllands-Postens politiske redaktør, Anne Mette Svane, forklarer til Business.dk, at samtalen om overskriften skyldtes, at den pågældende journalist ville være sikker på, at Naser Khader efter mange forvirrende meldinger ville stå inde for historien.

Oversigt

    Oversigt