I det fynske folks tjeneste

Kritik af Langelands klynkeri

Hold op med at klynke og træk i arbejdstøjet i stedet.  Venstres kommunale ordfører, Leif Mikkelsen, retter nu en skarp kritik mod Langelands politikere efter det kom frem, at øen mangler 15 mio. kr. og kommunen er klar til at kaste håndklædet i ringen.

Venstres kommunalordfører er rasende over, at Langeland nu overvejer at kaste håndklædet i ringen.

Selv bedt om det

Selvom Langeland mandag fik 20 mio. kr. mangler kommunen stadig 15 mio. kr, hvis budgettet skal hænge sammen.

Borgmester Knud Gether sagde tirdag til TV 2/FYN, at hvis de ikke kunne finde pengene, inden budgettet skulle vedtages på mandag, så ville han kaste håndklædet i ringen og få Indenrigsministeriet til at overtage Langelands økonomi.

Men det raser Venstres kommunale ordfører over.

- Man har selv bedt om at være en selvstændig kommune. Man har for længst fået at vide, hvad man kunne få, så det er ikke rimeligt at sige, at det er et uoverskueligt problem, man ikke selv kan løse. Så se at komme i arbejdstøjet, siger Leif Mikkelsen fra Venstre.

Skal ikke klage sin nød

- Man skal ikke stå klokken fem minutter i tolv og klage sin nød og sige, at det er alle mulige andres ansvar. Det er borgmesterens og politikernes arbejde og ansvar, siger Leif Mikkelsen.

Hvis en kommune bliver sat under administration, så styrer Indenrigsministeriet økonomien indtil kommunen er på fode igen.