Kritik af tidligere stadsdirektør: Det skulle han have gjort anderledes

Odense Kommunes tidligere stadsdirektør handlede kritisabelt i OSE-sagen, konkluderer advokatrapport. Den nuværende stadsdirektør forklarer, hvad han burde have gjort anderledes.

Daværende stadsdirektør, Jørgen Clausen, handlede kritisabelt i en sag om støtte til Arena Fyn, lyder konklusionen i ny advokatrapport. Ifølge nuværende stadsdirektør, Stefan Birkebjerg Andersen, burde Jørgen Clausen have været i tvivl, om aftalen med Arena Fyn var lovlig eller ej.

- Advokaterne siger, at der skulle have været foretaget yderligere undersøgelser, inden aftalen var blevet underskrevet, for der var simpelthen en uklarhed – også blandt juristerne – om, hvorvidt aftalen kunne underskrives, siger Stefan Birkebjerg Andersen. 

- Advokatundersøgelsen når frem til, at Jørgen Clausen ikke var bevidst om, at aftalen var klart ulovlig, da han underskrev den, og det er meget væsentligt, forklarer han.

Det skulle han have gjort anderledes

Onsdag offentliggjorde det eksterne advokatfirma Kromann Reumert sin vurdering af forløbet i forbindelse med Odense Kommunes muligvis ulovlige støtte til Arena Fyn. 

- Jørgen Clausen var i tvivl om – eller burde have været i tvivl om – hvorvidt aftalen var lovlig eller ulovlig, og der er også skiftende juridiske vurderinger hen over året, og det skulle Jørgen Clausen have undersøgt dybere, inden han skrev under, siger Stefan Birkebjerg Andersen.

I rapporten anfægter advokatfirmaet ikke lovligheden af den allonge - eller tillægsaftale - der i oktober 2013 blev lagt til den oprindelige kontrakt mellem Odense Kommune og Odense Sport & Event, som ejer Arena Fyn.

Jørgen Clausen afviser kritik

I et høringssvar forsvarer Jørgen Clausen sig og afviser at have gjort noget ulovligt. 

"Samtidig anfører den daværende stadsdirektør, at den juridiske rådgivning var uklar og mangelfuld, samt at det efter den daværende stadsdirektørs opfattelse heller ikke på nuværende tidspunkt er helt klart, at der er tale om en ulovlig aftale", står der i Kromann Reumert-rapporten. 

Jørgen Clausen vurderer altså, at han har handlet "fuldt ud korrekt under de givne omstændigheder, og at der ikke er grundlag for at udtale kritik". 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt