I det fynske folks tjeneste

Kritik af Venstre-video: - Citat taget ud af en sammenhæng

Da en kampagnevideo fra Venstre dukkede op på Folkemødet på Bornholm, skabte den panderynker hos Socialdemokraterne i Odense. I videoen hedder det, at Socialdemokraternes svar på problemerne i Vollsmose er "kys og cola".

00:36

Denne valgkampsvideo fra Venstre møder kritik af Socialdemokraterne i Odense.

Folkemødet på Bornholm er ikke bare et demokratisk fest, hvor meninger og holdninger mødes. Torsdag blev Folkemødet brugt til at give kommunalvalgkampen et nøk opad.

Venstres byrådsmedlem i Odense Christoffer Lilleholt har bladt andet delt videon på sin Facebookside.

Venstre har lavet en video, hvor man ser det odenseanske byrådsmedlem Olav Rabølle Nielsen (S) sige:

- Det stærkeste magtmiddel, jeg har, det er kys og cola. 

Læs også Postomdeling i Vollsmose stoppet: - Sæt gerne militæret ind

Olav Rabølle Nielsen har i mange år arbejdet som skoleleder på Humlehaveskolen i Vollsmose, og citatet er taget fra et interview i DR-programmet Aftenshowet, hvor han snakkede om ballademagere i netop Vollsmose.

Og Videoen er faldet Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, for brystet, fordi citatet fra hans byrådskollega er taget ud af en sammenhæng.

- Man klipper Olav ud af en sammenhæng. Hvis man ser det indslag fra Aftenshowet, som Venstre har klippet sammen, så siger han (Olav Rabølle Nielsen, red.) lige bagefter: Hvis du kører for stærkt, hvis du laver kriminalitet, så skal der sættes ind. Skal vi samarbejde om at løse nogle problemer i Odense, blandt andet noget så alvorligt som bandeproblematikken, så er det altså vigtigt, at vi lytter hinandens sætninger færdige og ikke bruger dyre kampagnepenge på at lave en valgkampsvideo, der er taget ud af en sammenhæng. Det, synes jeg, er lidt ærgerligt, siger Peter Rahbæk Juel. 

Læs også Borgmester om poststop: Det er ikke en opgave for forsvaret

Jane Jegind forsvarer

Venstres spidskandidat til borgmesterposten i Odense, Jane Jegind, er ikke enig i, at Venstre er gået over stregen med videoen. 

- Jeg synes, det her er så alvorligt, at vi også er nødt til at gøre opmærksom på, at én ting er, hvad der bliver sagt, når rampelyset er på borgmesteren og de rigtige skal siges. Noget andet er, når en af Socialdemokratiets medlemmer, som om nogen er repræsentant for den indsats, der har været lavet i årtier i Vollsmose og står for området og har en mening om det her, siger noget helt andet. Der er simpelthen for langt imellem de udsagn, der kommer. Det synes vi er vigtigt at få frem, så vi ikke ender med at komme tilbage, hvor vi kom fra, og så er det den samme indsats, vi alle dage har lavet. Hver gang der har været ballade, er svaret flere penge, mere beton, nye køkkener og asfalt, siger Jane Jegind. 

03:27

Se interviewetom videoen med Peter Rahbæk Juel og Jane Jegind

Luk video