I det fynske folks tjeneste

Kritik: Carl Holst er solo-rytter

Flere medlemmer af regionsrådet kritiserer nu formand Carl Holst for at være gået solo i sagen om placeringen af det nye servicecenter i Haderslev. De føler sig taget til indtægt for noget, de slet ikke har sagt.

Carl Holst har ikke spurgt resten af regionsrådsmedlemmerne om de var enige i, at han som formand skulle kæmpe for, at servicecentret skulle placeres i Haderslev.

Venstre-formand Carl Holst har i bestræbelserne på at få et af fem statslige servicecentre placeret i det gamle sygehus i Haderslev skrevet breve til ministre, hvor han har givet udtryk for, at hele Region Syddanmark står bag ønsket om placeringen i Haderslev.

Men her tog regionsformanden fejl. I følge Fyens Stiftstidende er de fleste øvrige regionsrådsmedlemmer slet ikke blevet spurgt og kendte heller ikke til formandens henvendelse til staten.

Carsten Abild, der også sidder i regionsrådet for Venstre, siger til avisen, at han hverken har hørt noget på forhånd eller er blevet spurgt.

- Jeg vil ikke have et postulat om, at jeg bakker op om Haderslev, slynget i hovedet. Det gør jeg ikke, og jeg er aldrig blevet spurgt, siger SF's gruppeformand Mette Valentin til Fyens Stiftstidende.

Carl Holst erkender, at det ikke har været behandlet politisk inden han gav udtryk for, at det var en samlet region, der stod bag ønsket om at få de hundredvis af arbejdspladser til Haderslev.

- Politik fungerer ikke sådan, at jeg lige skal have det i regionsrådet hver gang jeg ønsker at lave lobbyarbejde for regionen, siger Carl Holst til avisen.

Centret skal fremover tage sig af ekspeditionssager om udbetaling af offentlige ydelser. Stillinger som bliver nedlagt i kommunerne.