I det fynske folks tjeneste

Kroatiske søfolk dybt rystede efter ulykke

De kroatiske søfolk, der var ombord på fragtskibet Karen Danielsen, er dybt rystede og ulykkelige efter ulykken, hvor skibet kolliderede med Storebæltsbroen.

-


De kroatiske søfolk var dybt chokerede efter ulykken

De kroatiske søfolk, der var ombord på fragtskibet Karen Danielsen, er dybt rystede og ulykkelige efter ulykken, hvor skibet kolliderede med Storebæltsbroen.

De befinder sig på hotellet Villa Gulle i Nyborg, men har mistet alle deres personlige ejendele. De har fået udleveret thermodragter, fordi de kun var i besiddelse af det tøj de havde på, da skibet var ude for ulykken.

De kroatiske søfolk kunne først indlogeres på hotellet i Nyborg klokken 4 fredag morgen. Fra det tidspunkt de blev reddet og til klokken 4, sad de nemlig til afhøring hos politiet i Nyborg.

Overstyrmanden havde vagt
De har forklaret til politiet, at andenstyrmanden lagde sig til køjs klokken 18 efter at have overdraget vagten til overstyrmanden. Skibets kaptajn var på broen, da det var tid til at dreje øst mod dybhavsruten. På det tidspunkt befandt skibet sig tre sømil fra Vestbroen.

Kaptajnen forlader overstyrmanden efter at have givet instrukser om kursen. Han går derefter ned på sit kontor. Kort tid efter lyder der et kæmpe brag, da skibets lastekran i stævnen rammer Vestbroen.

Styrehuset skrælles af
Kaptajnen forsøger at komme op til skibets styrehus, der befinder sig fem etager oppe. Da han når fjerde etage bliver hele femte etage skrællet af, da styrehuset rammer Vestbroen.

Kaptajenen bliver væltet omkuld og brækker flere ribben. Ulykken bliver formentlig aldrig helt opklaret. Overstyrmanden blev fredag middag fundet død i det kvaste styrehus.

Flere af de kroatiske søfolk var samme dag ankommet til Svendborg efter at have kørt over 3000 kilometer i bus fra Kroatien. De ankom til Svendborg kort før Karen Danielsen sejlede den fatale tur.