Kronprinsen: Danske volleyherrer skal udøve mirakler

Som protektor for EM i volleyball krydser Kronprinsen fingre for Danmark, men forventer ikke store resultater.

Der kommer nok ikke til at hænge medaljer om halsen på danske volleyballspillere, men kronprins Frederik tager alligevel hatten af for det danske landsholds indsats frem mod holdets første EM-deltagelse i 42 år.

- Jeg håber naturligvis det bedste for vores landshold. De har forberedt sig grundigt, vel vidende, at der skal mirakler til for at slå de bedste, siger kronprins Frederik.

Han er protektor for EM i volleyball og har været forbi træningshallen for at hilse på de danske spillere og sende en serv af sted.

Danmark er i pulje med OL-bronzevinderne fra Italien samt Belgien og Hviderusland, der begge ligger højere på verdensranglisten end det danske landshold.

Det er i optaktskampene heller ikke lykkedes Danmark at besejre en eneste af puljemodstanderne.

Skulle de store sportslige resultater udeblive, er der dog ifølge kronprins Frederik andre ting at glæde sig over.

- Store sportsbegivenheder er helt generelt med til at rette omverdenens fokus mod Danmark - dette EM transmitteres for eksempel til over 100 lande.

- Derudover giver det danskerne mulighed for at opleve verdensklasse sport i "egen baghave", lyder det kronprinsen.

Landsholdet må undvære den royale støtte i de indledende kampe. Det er nemlig først ved finalen i Parken, at kronprins Frederik vil være at finde på volleyball-tribunerne.

Ender Danmark på en tredjeplads i puljen, går holdet videre til en playoff-kamp om at komme i kvartfinalen.

Italien er favorit til at vinde Danmarks pulje, og Belgien har vist frygtindgydende takter op til slutrunden. Blandt andet ved at vinde European League i år.

Derfor anser mange Hviderusland for at være Danmarks bedste chance for at hive en sejr i land og forhåbentlig sætte sig på den eftertragtede tredjeplads.

Oversigt

    Oversigt