Krydstogtskib svigtede Kerteminde

Folk flokkedes på havnekajen og butikker åbnede ekstra tidligt i Kerteminde onsdag morgen. Byen var klar til at modtage 300 tyske krydstogtturister. Men modtagelseskomiteen fik en lang næse, for skibet kastede ikke anker som planlagt, men sejlede forbi.

-

Folk flokkedes på havnekajen og  butikker åbnede ekstra tidligt i Kerteminde onsdag morgen. Byen var klar til at modtage 300 tyske krydstogtturister. Men modtagelseskomiteen fik en lang næse, for skibet kastede ikke anker som planlagt, men sejlede forbi.

- Jeg er dybt skuffet. Vi stod der på havnekajen med parasoller og ventede på krydstogskibet, siger Turistchef Karsten Koch.

- Desuden er det mange år siden, at et krydstogtskib har besøgt byen, så det havde vi jo glædet os til, tilføjer han.

Det er første gang, at European Cruise Service skulle sejle til havnebyen. Besøget i Kerteminde skulle være en overraskelse for de 300 tyske krydstogtturister. Passagerne skulle have været til Århus, men det er dyrt at ligge til kaj der, og man valgte i stedet Kerteminde.

Krydstogtskibet M/S Europe skulle onsdag morgen kaste anker i bugten, hvor vandet var dybt nok.  Derefter skulle passagerne sejles ind til Kerteminde, hvor butikkerne i dagens anledning havde åbnet tidligt.

- Kaptajnen ændrede planerne tirsdag aften og valgte i stedet at sejle til København, hvor det er svært at få plads ved kajen og sprang derfor Kerteminde over, forklarer Karsten Koch. 

Efter København skal de tyske passagerer på den to ugers rejse videre til Stockholm, Helsinki og Skt. Petersburg.

 

 

Oversigt

    Oversigt