Kuldepulje sikrer de hjemløse

Socialministeriet har bevilliget 236.600 kroner til natvarmestuen i Østergade i Odense. Pengene skal bruges til suppe, senge og ekstra medarbejdere.

Normalt kan der sove 25 personer i natvarmestuen i Østergade. Under normale omstændigheder er det plads nok til de hjemløse, men sådan er det ikke, når Fyn er frosset ned, som det bliver tilfældet i weekenden.

- Det er vores erfaring, at der kommer en del flere, når det bliver så koldt, så vi har kaldt ekstra personale ind. På den måde kan vi have næsten dobbelt så mange, fortæller Heinz Wolff, der også lover både kaffe og suppe til de hjemløse.

Tilbuddet gælder også til de hjemløse, der ikke har den danske opholdstilladelse, der skal til, for at få adgang på de traditionelle herberg.

- Vi tager lidt lempeligt på reglerne, og så bruger vi chanchen til at tage en snak med dem, når de er her. Vi lader ikke nogen i stikken, lover Heinz Wolff, og bakkes op af Odenses socialrådmand, Peter Rahbæk Juul.

- Mange tror, at når de ser en hjemløs, så har de ikke noget sted at sove. Sådan er det ikke - vi har kapacitet til alle, der ikke har noget sted, at gå hen om natten, understreger rådmanden.
Det er andet år i træk, at natvarmestuen får del i kuldepuljen.

Oversigt

    Oversigt