I det fynske folks tjeneste

Kulinarisk Sydfyn større end nogensinde

00:18

1 af 2

Festivalen, Kulinarisk Sydfyn, i Svendborg åbnede lørdag for 16. gang, og den har gennem årene udviklet sig kolossalt.

Kulinarisk Sydfyn, der er en festival for slowfood, økologi og gode, lokale produkter lavet med lokale råvarer, havde 10 boder, da den første gang blev afholdt for 16 år siden.

2016-udgaven, der åbnede lørdag formiddag, kan fremvise 141 boder, og i løbet af festivalen bliver der afholdt 24 arrangementer såsom ostefestival, børnerestaurant og kulinarisk folkehøjskole.

Antallet af gæster er siden begyndelsen vokset med op mod 1000 personer, og arrangørerne forventer besøg af omkring 15.000 mennesker i løbet af lørdag og søndag.

Projektleder på Kulinarisk Sydfyn, Mikael Hansen, mener, at danskerne generelt er ved at vende tilbage til de hjemlige, lokale produkter:

- Nu har vi prøvet Spanien og Italien og spist masser af parmaskinke og serranoskinke, men nu vil vi have dansk spegeskinke, siger han.

Han mærker en stærkt stigende interesse for hjemlige, lokale produkter, men folk ved ofte ikke, at de findes. Det er det, Kulinarisk Sydfyn forsøger at råde bod på ved at føre små, lokale producenter sammen med forbrugerne:

- Fyn var engang Danmarks Have, og hvis vi ikke passer på, så forsvinder det begreb. Så flytter det til Aarhus, Vestjylland eller Bornholm, og det vil jeg sgu ikke have, siger Mikael Hansen.

 

00:20

Fyn skal være Danmarks Have igen

Luk video

 

Ved du noget? Så send os et tip